sâmbătă, 15 februarie 2014

Valentine's day sau marea nebunie programata si goana dupa flecustete

Inca un Valentine's day a venit si a trecut ca un tavalug peste noi.

La toate posturile din mass-media, inclusiv toata presa vuieste inca dinainte cu zile bune de venirea marii sarbatori planetare care a cuprins frenetic de ceva vreme si tarisoara noastra, printre altele impuse fortat asupra docilelor miorite romanesti care sunt dispuse sa adopte orice sarbatoare care ar aduce un ban in plus unor afaceristi si un plus de distractie sau de bataie de cap altora, pe de alta parte. Despre Haloween, o alta mare sarbatoare de importanta intergalactica voi discuta alta data.

Asadar, ca vreti sau nu vreti, stimabili masculi, dupa ce ca aveati deja pe cap ziua mult mediatizata si ea de 8 martie, in care este absoult obligatoriu si de bun-simt sa cumparati cu tona floricele si flecustete "traditionale", hop ca a mai aparut si Valentine-ul asta, care anticipeaza inca o isterie "autentica",  Dragobetele, in care iar trebuie sa va dati de ceasul mortii ca nu cumva sa zica partenerele voastre ca sunteti niste porci si niste nesimtiti.
 Dar la acest Valentine's day nu numai masculii sunt cei prinsi cu propriul acord in acest circ impus, ci si reprezentantele sexului celuilalt, care si ele trebuie sa se conformeze, cu mai multa sau mai putina patima in aceasta isterie dezlantuita de stapanii mioarelor.
Un lucru nu inteleg eu (sunt mai greu de cap de,) Anume oare de ce este nevoie de o zi speciala in care sa ne iubim la nebunie si sa ne demonsram cu tot felul de dovezi materiale si de fleacuri ca suntem plini de iubire pana in maduva oaselor? Asta ar insemna ca dupa ce a trecut ziua asta deosebita, in care partenerul i-a daruit izbitei lui o galeate (USL) plina cu trandafiri (PSD) sau alte flori fara conotatii politice, i-a mai trantit si niscai bombonele de ciocolata si ursuleti de plus care imbratiseaza inimioare inscriptionate cu declaratii iubareti. Ceea ce mi s-a parut amuzant este cate de iubitoare sunt aceste inimioare si flecustete. Poti sa le calci in picioare si sa le tai cu drujba, ele tot "I love you!" vor striga pana la desfiintare. De unde rezulta iubirea pana la jertfa ca simbol. Ce romantic. Adica acel mascul feroce care si-a dat pe spate izbita cu floricele si flecustete de i-a muiat picioarele si a convins-o sa i se daruiasca total, cumparand-o cu o cutie de bomboane, dupa un numar neimportant de ore sau zile se trezeste sa ii administreze cateva dosuri de palma, ca sa o puna la respect, sa stie de frica, sa nu si-o ia in cap cumva. Asta pana la 8 Martie, cand ca sa o mai indulceasca, ii mai cumpara un smoc de flori si un martisor ca sa se mai giugiuleasca un pic, dupa care o ia de la capat cu scatoalcele. Acum nu conteaza ce fel de animal este masculul cu pricina, important este ca nu a uitat ca de Valentine's day sa ii ofere izbitei atentiile neaparat obligatorii.
Asadar, cu riscul de a fi catalogat drept un porc si un insensibil, indraznesc sa ma delimitez de toate sarbatorile comuniste sau europene si neo-pagane si de orice fel care imi impun sa ma dau de ceasul mortii ca sa cumpar flecustete pentru ca "asa face toata lumea buna", iar porcul de mine în goana mea rautacioasa de a denigra frumoasa sarbatoare si traditie europeana cutezat-am acest gest de neiertat, împroșcând cu noroi aceste cinstite tradiții puse la mare cinste de mass-media comercială.
Uite ca eu nu vreau sa fiu in turma acestei lumi. Eu vreau sa imi demonstrez iubirea sau aprecierea fata de o persoana care merita aceasta atitudine din partea mea prin alte lucruri, care pot include si flecustete, dar nu la date si ore impuse de tot felul de destepti. Iubirea este ceva care trebuie demonstrat oricand si nu la comanda. Asa ca din punctul meu de vedere, este mai original sa fac un cadou sau sa fac un gest frumos de exemplu in ziua de 19 august de exemplu, pentru ca ar fi mult mai placuta surpriza decat sa devin un robot programat care executa iubire si este programat sa cumere tone de flori de de ciocolati si de inimioare pentru ca asa zice nenea programatoru'.
Asadar mentalitatea asta de turma si de roboti  nu are cum sa fie benefica si poate afecta dezvoltarea armonioasa a personalitatii. Vom fi obligati sa devenimi servili, ca e OBLIGATORIU sa dam buchet lu tovarasa invatatoare sau profesoara sau lu mama sau lu iubita sau lu sora. Respectul nu poate fi programat si impus cu forta prin respectarea de frica a unor pseudo-sarbatori.
Daca vreti sarbatori, atunci luati o floare si mergeti la Inviere cu ea la Biserica. Acolo  e mai greu de mers si nu e asa de amuzant, presupun, dar va face bine chiar daca nu va dati seama. Acolo nu va obliga mass-media sa mergeti cand sunt sarbatori mari de exemplu Paste si Craciun, dar ca sa cumparati flecustete va indeamna cu mare osardiepe toate canalele posibile.
Asa ca reflectati si voi cum e mai bine, dragoste cu sila sau sentimente autentice si nu programate.

Fie ca vreti sau nu, trebuie sa acceptati eventualele scuuze pentru absenta diacriticilor, dar nu am posibilitatea sa instalez limba romana pe acest calculator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu